26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας


Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νεα Ανακοινωσεις

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΑΣ

Προβολή πλήρους οθόνηςΠίσωPlayΕμπρός

Η βιβλιοθήκη του σχολείου είναι ετοιμη να υποδεχθεί τους μικρούς αναγνώστες.

Ο ομιλος της Lafarge παραχώρησε στο Δήμο Χαλκιδέων ένα οικόπεδο περίπου 5 στρεμμάτων προκειμένου να ανεγερθεί το διδακτήριο του 26ου Δημοτικού σχολείου Χαλκίδας.Ελπίζουμε να ρυθμιστούν οι διάφορες εκκρεμότητες οπό το Δήμο ώστε να ενταχθεί το σχολειο σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης και να κατασκευασθεί ένα σύγχρονο διδακτήριο που είναι αναγκαίο.

Aπό την νέα σχολική Χρονιά τα νέα όρια του σχολείου βάσει της 5068/30-05-2014απόφασης της Δ/σης Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Εύβοιαςκαθορίζονταο από τις οδούς:Χουρμουσιάδου-Ευβοίας 12 'εως 60 και 7 έως 59,Κυμαίων 1 έως 7 και 17 έως τέλος,2 έως 6 και 26 έως τέλος-Σκύρου-Μαυρογένους- περιοχή Κολυμβητηρίου και υποσταθμού ΔΕΗ .

Αγαπητοί γονείς ,
Με τη έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς , προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες λειτουργίας, θεωρώντας σας συνεργάτες στην εκπαιδευτική μας προσπάθεια και εφαρμόζοντας την αρχή της συνεργατικής ισότητας ζητάμε από εσάς κατανόηση , συνεργασία και συναίνεση στην επιλογή των στόχων μας και θέτουμε υπόψη σας τα παρακάτω:

" Το κουδούνι χτυπάει 8.10 οπότε κλειδώνει και η εξωτερική πόρτα. Οι μαθητές οφείλουν να βρίσκονται στο προαύλιο στις 8 : 05 το αργότερο. Δεν είναι σωστό να γίνεται η προσευχή και κατά τη διάρκεια της να προσέρχονται μαθητές. Εάν κάποιος για έκτακτους λόγους έχει καθυστερήσει , οφείλει να μείνει μακριά από το χώρο συγκέντρωσης και να προσέλθει μόνο με το τέλος της . Εάν κάποιο παιδί έχει καθυστερήσει, να χτυπάτε το κουδούνι της εξώπορτας.


" Συνιστούμε να αφήνετε τα παιδιά στην είσοδο του σχολείου και να μην τα συνοδεύετε έως το προαύλιο και πολύ περισσότερο ως την τάξη. Ο δάσκαλος που εφημερεύει αναλαμβάνει την ασφαλή μετάβαση των μικρών κυρίως μαθητών στις τάξεις. Αυτή η ενέργεια δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να μπορούν να είναι αυτάρκη , να έχουν αναπτυγμένη την αίσθηση της αυθύπαρκτης παρουσίας και να μάθουν να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις μόνα τους, όπως στη μελλοντική τους καθημερινή ζωή, όταν δε θα μπορούν να σας έχουν πάντα δίπλα τους.


" Η παραλαβή των μαθητών να γίνεται έξω από το σχολείο ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να μπορούν οι εφημερεύοντες και ο υπεύθυνος του ολοήμερου να ελέγχουν ποια παιδιά αποχωρούν ή ποια έχουν παραμείνει χωρίς λόγο.


" Απαγορεύεται στον οποιονδήποτε η είσοδος στους χώρους του σχολείου εάν δεν έχει άδεια από το διευθυντή.


" Η ενημέρωση για την πρόοδο του παιδιού σας ή για διάφορα σχολικά θέματα θα γίνεται τις μέρες και τις ώρες που έχει ορίσει ο κάθε δάσκαλος.
" Όσοι παραλαμβάνετε το παιδί σας είτε στο κανονικό ωράριο είτε στο Ολοήμερο Πρόγραμμα να προσέρχεστε στην ώρα σας. Εάν συντρέχει σπουδαίος λόγος καθυστέρησης να ενημερώνετε άμεσα τηλεφωνώντας στο σχολείο.


" Στα διαλείμματα οι αίθουσες κλειδώνονται και όλα τα παιδιά συγκεντρώνονται για διάλειμμα στην κάτω αυλή, υπό την επίβλεψη του εφημερεύοντα δασκάλου.


" Παρακινείστε τα παιδιά σας να σέβονται τη σχολική περιουσία και την ποιότητα του σχολικού χώρου. Τα παιδιά πρέπει με τη βοήθεια τη δική σας και τη δική μας να καταλάβουν ότι οι αίθουσες διδασκαλίας , τα εργαστήρια , τα εποπτικά μέσα διδασκαλίας είναι περιουσία όλων μας. Η καταστροφή τους αποδυναμώνει τις εκπαιδευτικές δυνατότητες και εθίζει το μαθητή στην αντίληψη της απαξίωσης της δημόσιας περιουσίας.


" Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του σχολείου , όπως είναι οι παρελάσεις , οι εορτασμοί , οι επισκέψεις , γιατί όλα αυτά αποτελούν μέρος της συλλογικής έκφρασης του σχολικού οργανισμού και αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας.


" Προσπαθήστε να μην αντιδράτε " εν θερμώ" , όταν τα παιδιά σας μεταφέρουν πληροφορίες για προβλήματα που προέκυψαν με συμμαθητές τους ή με τους δασκάλους τους. Μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές η αλήθεια έχει πολλά πρόσωπα. Μην προσπαθείτε να λύσετε εσείς τις όποιες διαφορές προκύπτουν μεταξύ των παιδιών. Συνεργαστείτε με το δάσκαλο του παιδιού σας .Αυτός έχει την εμπειρία και τις γνώσεις να εξετάσει τη σημαντικότητα του "προβλήματος" και να πάρει τα κατάλληλα παιδαγωγικά μέτρα." Στόχος μας είναι να είμαστε πάντα δίκαιοι και να ακούμε τα παιδιά σας. Σε κάθε ιστορία υπάρχουν πολλές οπτικές γωνίες, γι' αυτό σας παρακαλούμε όταν τα παιδιά σας μεταφέρουν γεγονότα να εξετάζετε κάθε γωνία.


" Βοηθήστε το παιδί σας να αντιμετωπίζει τα διάφορα προβλήματα με το σωστό τρόπο.
" Ποτέ δεν δεχόμαστε τη σωματική βία ως μέσω επίλυσης των προβλημάτων μας. ''Αν σε χτυπήσει, χτύπα τον κι εσύ''. Είναι μια παραίνεση, που με κανέναν τρόπο δεν πρέπει να κάνετε στα παιδιά σας.
" Μάθετε στα παιδιά να λένε συγγνώμη. Οι περισσότερες διαφορές μεταξύ των παιδιών ξεκινούν χωρίς πρόθεση.


" Να θέτετε σταθερούς κανόνες και να τους τηρείτε αυστηρά!

Δανειστική Βιβλιοθήκη
Από φέτος θα λειτουργήσει και η Νέα Βιβλιοθήκη που στήθηκε με πολύ μεράκι και πολύ προσωπική δουλειά από τους δασκάλους του σχολείου μας, στην αίθουσα του υπογείου όπου άλλοτε χρησίμευε σαν αποθήκη. Εκεί θα μπορούν οι μαθητές, σε ώρες που θα ορίσει ο κάθε δάσκαλος, να πάνε να διαβάσουν βιβλία ή και να δανειστούν.

Για να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη, σας παρακαλούμε φέρτε ότι λογοτεχνικά βιβλία έχετε σπίτι σας που δε χρειάζεστε και βρίσκονται σε καλή κατάσταση.


Ο σύλλογος διδασκόντων


Επιστροφή στο περιεχόμενο | Επιστροφή στο κύριο μενού